Tidur baby tak cukup

Baby saya dah 1year.. selalu tidur malam dia dapat 10jam.. kadang2 bila balik kampung dia lambat tidur 8jam je dapat..lepastu cover balik masa siang hari.. Perlu risau tak?#ingintahu #SeriusTanya #bantujawab #bantusharing #firstmom #Sharing_dong_Bund

4 Balas

ok je tu..ank sy pun mlm dy tido antara pkl 10-12 n bgn pkl 7-9 mcm tu je umur sthn 3m,n dlm 11 ke mcm tu dy akan tido untuk tgh hri sejam ke dua jam ..kdg2 4 jam jgk n x tido dh terus tido mlm..

Its okay as long as baby tak meragam makan okay main okay tidur okay… Yang penting tidur malam nyenyak itu bagus… siang banyak main nap time kejap2 pn bagus…

4w ago

Makan..menyusu..main semua dia okay.. cuma kalau orang ambil dia je..dia merengek2 taknak.. tu normal laa kan..?

At least ada tidur siang tu, OK lah. Biasalah, perubahan tempat tidur. Lari masa tidurnya.

4w ago

Ya siang dia nak tidur.. sejam tidur dlm tengahari lepastu bangun.. lepastu tidur balik dlm pkul 3 mcmtu..sejam lebih.. total 2jam lebih waktu siang..