BabybatukSelsema

Baby saya baru sebulan, dia kena selsema+batuk.. baby kan tak bole bagi makan ubat kan.. cane nak buat ehh bagi baby legakan sikit selsema batuk selain drpd sapu minyak?

2 Balas

baby sya bru 3 minggu kne batuk+selsema dri abg nya. ade try pkai cream youbaby tp xserasi, xde kuar muntah kahak lendir2 sume tu. last2 jumpe doc, doc bg merimer 5ml, iliadin(titis hidung) dan aftamed(sembur tekak), mkn masa nk baik sbb bkn ubat kn tp alhamdulilah batuk dan selsema ank makin kurang. lg 1 doc xkasi pkai sterimar sbb makin teruk kn lg selsema baby, kadang2 air garam yg kite sembur tu xkuar blk jd btakung dlm ronga hidung ank jd selsema ank makin byk tp doc minta kte sllu sedut hingus ank gunakan aspirator bole beli online lg murah

anak sy..sy sapukan minyak aow...serasi..muntah terus..dan jangn lupa ada sterimar + sedut hingus anak kat ruma