Baby tido dalam buai

baby saya 42 hari. boleh ke dia tido dalam buai? sebab baby saya jenis yg menagis meraung smpai la hilang suara. jd mmg susah nak tido bawah. saya mmg bagi dia tido dlm buai. kalau dia diam lepas susu tak menagis meraung baru saya biarkan dibawah, tapi kejap je lepas tu akan menagis balik. saya buntu sgt😔😔 #seriusnanya #1stimemom

10 Balas

Alhamdulillah both anak2 sy mmg ta tido buai ade jugak ajar tp ok jee diorg lg ok ta guna buai.. anak sy masa lahir mcm tu jugak so sy slalu bedung masa nk bg dy tdur bedung dy elok2 then letak selimut kecil atas badan mcm nk bg dy rasa berat so dy akan rasa mcm kita peluk dy.. try laa sis mna tau boleh tlong.. ini tips dari nurse kt area kampung masa pntang dlu. My kids dua2 sy buat mcm tu masa dodoi letak selimut atas badan dy.. tp kena berjaga2 takot ttup muka.

oke jek sis guna buai, anak2 sy umur 2mggu dh guna buai letrik, buat ayunan yg slow dan wajib guna bantal, bantal nipis jela.. bila dh msuk 4-6bulan depa bukan nk sgt kt buai tu, sedap lagi ketiak mak depa ni haa... 😅 klu msuk buai, kena kerap tgk ye, tkut bby trsedak susu wlupun dh sendawa.. 😘

awak boleh try tengok fb atau youtube baby language. dekat situ dia ajar untuk tenangkan baby untuk tidur. inshaa Allah ada sikit ilmu boleh belajar. anak saya baby high demand, so ada sikit yg saya belajar, and alhamdulillah saya dah tenang sikit bila nk handle dia

3y ago

takpe sis ! saya faham. anak saya pon nangis terus kuat, takde slow² suara dia 😅 sabar banyak² . mental mmg down, saya pon down jugak. tapi tuhlaa nak tanak kena jugak hadap. awak try bedung betul² lepastuh buaikan dia, and letak white noise . inshaa Allah okay

InsyaAllah takde pape sis .. anak sy dalam pantang lagi dah tidur dalam buai .. tapi ayunan yg slow lah .. skrg dah 3 bulan lebih siang je buai ... malam mama dia jadi buai ... boleh bawak tepuk tidur bawah jee😍😍.. insyaAllah takde pape sis❤️❤️

sama macam anak saya masa dia umur camni. memang nak tido berbuai je. saya beli je buai letrik tu bagi yang paling slow. ada la dalam sebulan setengah pakainya pastu dah taknak buai. tapi tula bila kat rumah orang dia nak tido berbuai pulak 😅

boleh ja tdo buai...insyaAllah ok...ank sy msa 2bulan dh msukkn dlm buai...sy psangkan vol yg pling rendah dn ltak bantal bg berat ckit, so xde la lantun kuat sgt...

bole je sis baby saya pun mcmtue . tapi skrg dha sebulan lebih alhamdulillah siang je tido dlm buai malam kt tilam sendiri .

anak saya start umur sebulan dh tido dlm buai. tapi kasi buai slow2 la. jgn mcm lepaskan geram. takot otak baby gegar

blh jer sis.. baby sy mulaw hritu pown mcm tu..mlm2 poen kdg trpksa buai.. msk 3bln dh krg dh.. siang hri jer buai..

3y ago

tp pastikan lapik bantal ke apa2 dlu,yg ni nurse yg pesan sbb tulang blkg baby lembut lg..bhaya..

tido bwh leh...dlm buai leh