berat badan baby

anak saya 4 bulan tapi berat 5,6 misi kata patut dh 6kg ke atas 🥲 guna susu dutch baby , sblm ni tukar lactogen tk kena dgn dia . mommies ade suggestion tk ? selain susu bagi vitamin ke ?

2 Balas

Masih line putih kan? Selagi graf okay, anak active menyusu okay, takde masalah lain2, jangan pening fikir nak naikkan berat. Asalkan sihat je. Saye pun misi bising jugak sebab sentiase kat line kuning, tapi da cube macam2 still same je, da taktau nak buat ape. Makanan pun tak membantu sangat. Mungkin anak saye susah untuk naik berat badan. Ikut maknye mungkin 😅 sebab kalau nak kene tukar susu ni susah siket, takut tukar tetibe tak okay dengan anak da satu keje pulak nak cari susu yang okay semula. Hahaha sebab saye pun masih mencari susu yang serasi sebab anak saye mudah sembelit. Da nak masuk 7 bulan belum jumpe susu yang sesuai 😂 sedih kan.

4mo ago

sma laa ngn ank sya masih belum jmpa yg sesuai lagi .mcm2 jnis dah tukar susu

ank sy mse timbng 4 bln 5.7kg ..nurse x bsing pn sbb masih dlm grisan putih.ok je.jgm stress sis nnti susu x kuar berat anak x naik tmbah stress kita.abaikan je nurse ckp...naik salah x naik salah diorg ni..asalkan ada peningkatan stiap bln ok la tu.

4mo ago

saya dh tkde susu badan , fully formula je , haritu pernah tukar lactogen smpai msok hosp sbb cirit birit 🥲 nk tukar ssu lgi pon serik dah , kite ibu ibu ni kalau bole nk yg terbaik untk anak