Kahak bayi

Baby saya 38 hari. Tapi tekak dia tu mcm bekahak jek. Normal ke? Perlu ke bawak ke klinik?

8 Balas

sis dengar bunyi ke atau mmg ada keluar kahak/hingus? sbb baby sy newborn juga pun bernafas bunyi mcm ada kahak/hingus.. tapi takde pun hingusnye. hidung bersih je. sy ada tanye dokter dorg kata normal je baby kecik nafas bunyi2 cmtu sbb saluran penafasan msih blom matang. nanti da besar sket lama2 hilang sndri. janji takde hingus ok je. kalau sis risau xsedap hati better ke klinik.

Bagi saya normal. Tpi pastikan bahagian atas perut tu x cngkung, nafas dia..kahak tu xbuat hilang suara atau x smpai suara..tpi bawa ke klinik dlu selain sapu2 bwg putih bakar

kalau puan risau boleh bawa jumpa dr..cuma salur pernafasan bayi kecik dan mmg biasa kita dgr bunyi ngroh ngroh waktu bernafas

Baby sy pn mcm tu juga, sy dh pegi klinik doc ckp normal

normal. bawa p klinik pun doktor xbagi ubat.

better sis bawak pergi klinik untuk check ye

Ya sebaiknya bawa anak jumpa doktor

better pi cek