Baby quickening rasa apa ?

Baby quickening rasa apa ? Saya 1st mom.. excited sikit nak tunggu baby kicking 🤭 🥰.

8 Balas

sy masa 16-17 weeks dah rasa bergerak dari dalam perut. halus2. tambah2 kalau minum air sejuk. sekarang ni 19 weeks dah nampak dia bergerak kat perut. aktif betui😂 lagi2 waktu malam masa baring. kalau waktu lapar, dia takgerak. dia tidor. makan aiskrim, baby aktif.

sy 16w dh rsa mcm denyut2, sampai 19-20w haa dh beralun alun dh perut ni. pastu dy suka tekan pundi kencing auto nk terkencing 🤣

Nurse kk cakap macam ada rasa jentik kat bawah pusat. Sy skrg 19w dah start rasa especially bila lambat makan & bila baring mengiring. 🥰

4mo ago

Dia yang macam rasa geli2 tu ke 🤭

Masa 16-18 weeks rasa tp jarang2 .. masuk 19weeks ni mmg selalu rasaaa yaaa baby kick tu lgi2 waktu baring/mengiring 😁

baby sy dh pandai ajak main..klu letak tangan kat perut dia akn tendang..tapi tu la..waktu main dia 3-4 pagi..

4mo ago

sama sis. kadang tu bagitahu, baby tidurla. esok ibu kerja. aktif sangat waktu malam. bila gi scan dia tidur pulak😂

Rasa macam angin2. Pastu rasa macam cuit2. Kndungan sy 21w baru rasa gerakan dia

Saya ank slung 28w bru brsa tndgn kuat ... . Ank kdua skrg 18w rsa halus2

saya pun first mom, x thu mcm mana nak rasa bby kick