26 weeks pregnant, covid tve

Baby movement slow.. Ade tak ibu2 yg ade experience mcm sy.. Fever on off, selesema dgn sore throat, tapi deria bau still ade.. Boleh tak ibu2 share tips utk cepat elok? Risaukan baby je skrg..

2 Balas

sy mse dmm n batuk2 skit tekak sy mkn ubt yg dr bagi je smpai habis. kalau xelok jgk try prgi klnik lain plk. tp kene bgtaula sis pregnant. dy akn bg ubt yg kte blh makan je and dos xtinggi. sy makan ubt batuk herba utk sakit tekak n batuk alhamdulillah 3 mnggu lbh bru oke batuk sy . skit tekak pun dh hilang. sedap sgt ubat batuk herba tu sbb dy ltk madu bnyk. rse cm makan madu asli. xsmpai smnggu sy mkn ubt tu. skrg sy dh oke dh blh mnum ais . 😄 . ubt dmm tu mkn cm biase . ubt slsema pun .

2y ago

ubat batuk tu boleh cari dekat farmasi ataupun beli dkt klinik pun boleh ataupun dkt lazada . nama ubat batuk tu dried ivy leaf extract jenama herbion . kotak dy wrne hijau ada daun . dy tulis kat kotak tu cough relief syrup

sy kena covid masa preg 8w, takut sngt masa tu sbb baru lagi pregnant.. sy cuma makan panadol, dgn vitamin c.. ubat batuk mmg sy x ambik sbb dia boleh membuatkan gugur@janin cacat.. kbnyakn ubat batuk da tulis warning org mngandung x boleh makan.. jadi sy ambik kicap perah dgn limau minum atau ambik madu, tapi dlm kuantiti sikit..

2y ago

Ye sis.. Ubat batuk mmg doc xbg.. Bagi panadol ngan ubat selesema je.. Tu pun dah hbs.. Skrg ambik vit c ngan air lemon campur madu..