Breastfeed

Baby one month old but till now i x breastfeed due to poor milk secreation.How to get more milk?

6 Balas

Baby kena start hisap baru susu bertambah . Susu produce ikut demand , makin banyak baby minum makin bertambah susu . Atau boleh try pump juga . Better cepat bagi sebelum dia terus tak nak sebab dah terbiasa hisap puting botol

Continously makan sayur sawi & lobak putih. Jgn skip². My gynae advise me this, it works. Buat sup sayur je pun ok. This is my main menu dalam confinement sampai sekarang.

Kena rajin bagi baby susu badan sis... But utk banyakkan susu badan sis kena byk makan makanan protein... Dan oat

Try milkbooster Nufiya mmg mujarab. I bkn seller but you can search at Fbook

Keep on latching. More demand, more milk.

dont stress & always think positive.