Baby kerap menangis tiap malam nak sendawa tapi tak boleh kemudian marah mengamuk walhal dah sendawa

Baby minum susu FM adakah banyak sendawa

2 Balas

Baru start FM ke? Maybe susu tak sesuai, cara awak bancuh/ check poo dia macam mana sembelit ke tak. Simptom macam perut kembung tu sis. Budak kalau kembung, gitu ler dia eh eh eh eirhkkkk tak selesa perut sebab bergas. Kena check baby awak overfeed ke tak. Poo ok ke tak. Berapa kali bagi baby susu? Baby kalau sakit perut jangan bagi susu dah, nnti overfeed mula lah dia meragam. Cuba pergi clinic takut baby awak colic Mandikan baby dengan air suam setiap pagi/ petang pastu urut2 belakang, lengan, perut, tapak kaki dia. Buat urutan i love you kat perut dia, buat cycling exercise tu utk release kan gas. Jangan buat masa dia menangis. Buat masa dia tengah relax. Kalau buat masa dia menangis lagi mengamuk budak tu. Search urutan baby dekat tiktok atau youtube ada banyak.

3mo ago

terima kasih sis bnyk membantu moga allah bls dgn kebaikn

Maknanya perut baby angin tuu… dia tak selesa… kita yang dewasa ni kalau badan angin pon rasa tak selesa apa lagi baby… Mungkin susu tak sesuai Atau terlalu pekat atau terlalu cair. Selalu urut2 perut baby… kesian baby…

3mo ago

baik terima kasih ye