Ini ruam ke ? Baby baru 11hari

Baby minum susu badan + formula. Tapi baru2 ni naik bintik merah kat area mata je. Area lain takda. Ada tak anak2 lain mcm ni Jgk? Ni ruam ke? Btw, baby minum pkai botol tak Direct feeding. Akan hilang ke?

Ini ruam ke ? Baby baru 11hari
2 Balas

Ruam sis. Kena selalu bersihkan. Rajin lap dgn kapas and air lepastu lap keringkan balik. Anak saya pernah satu muka kena. Alhamdullilah dah okay. Kadang sebab panas. Badan baby cuba adjust kepada temperature. Saya ada cuba juga beberapa cream. Ezerra cream/sudocrem/ceptaphil pro ad derma. Okay semua tp progress kena tukar as it goes

Anak saya pun mcm ni. Rasanya ruam