Meragam tak nak tidur

Baby meragam x nk tidur kenapa ye? Dia mengantuk tpi xnk tidur.. Ada solution x? Please help #seriusnanya #bantusharing #firstmom #pleasehelp #firstbaby #ingintahu

9 Balas

Mungkin baby overtired. Cuba google untuk umur sekian2 brp banyak kali baby kena nap, dan brp jam total untuk tidur mlm. Sangat penting untuk perkembangan baby. Kalau baby overtired, memang akan buat baby susah tidur. Nanti ambil la 3 hari untuk record daily life baby so that kita tahu mana yang tak cukup. Saya buat mcm tu jugak, jadi boleh adjust mana2 yang perlu. Harap membantu ya.

Try warm bath. Lepas mandi sapu kan essential oil lavender mix dgn carrier oil sikit. Sapu kt belakang telinga, pergelangan tgn, belakang tengkuk. Jgn lupa minyak telon kt perut Dan seluruh pelipat tgn Dan kaki Dan tapak kaki. Saya anak susah tido malam, lepas kol 12 x tido, saya bg dia warm bath. In sya Allah, tido lena.

Anak saya sekarang macam ni. Orang cakap growth spurt. Sekarang baby 6 weeks. Dia bangun pagi, tidur semula petang. In between tu nap beberapa minit je. Nampak mengantuk tapi taknak tidur walaupun macam-macam dah buat

pernah jadi jugak . cuba cek baju dia . takut ketat sngt pun die tak selesa . ataupun keadaan sekeliling bagi selesa and sejuk . itu shj kalau xde masalah kembung perut or lampin penuh ke .

mungkin overtired . Boleh belajar more pasal sleep technic dgn ig baby language

props untuk dia tidur cukup tak? bedung, white noise, puting, hayun

could be overtired. jaga awake time baby ikut umur.. boleh google

Dah pastikan baby dan persekitarannya selesa?