Anak pertama

baby lebih ke arah kanan. normal ke tu 🥹 kalau tengah baring melurus , jelas sgt perut sebelah kanan lebih tinggi berbanding kiri .

1 Balas

Normal. Tak kira anak ke berapa pun, ikut baby. Tu position punggung dia. Anak first saya duduk elok je. Anak second baby girl mcm sis. Kanan lagi tinggi & sometimes sgt menolak2 sakit sampai time scan saya suruh doctor scan area situ sbb curious. Rupanya betul punggung dia & doctor kata normal. Since 28week saya rasa mcm tu. Makin lama mmg makin menekan kt situ

6mo ago

Position mmg takda kaitan dgn gender. Sama lah like i mentioned baby no berapa pun. Depends on baby. Takda kaitan dgn position. Cuma sharing experience saja anak girl saya kemain membonjol menekan menolak dlm tu. Biasanya girl ni org kata sopan kan. Tp terbalik dgn abg2 dia dulu yg santun sejuk perut mak mengandung. Si girl ni tendang lagi active, every time mengeras mmg berzikir laa mak dia. Nak tidur mengiring ke kanan tak dpt lama2, mula la dia mcm menggeliat dlm tu. Bila dah lahir pun sama ashik cycling je kaki tu & tak reti duduk diam. Maknya yg penat tengok tp geli hati la tgk gelagat dia. And kebetulan tt pun baby girl. Nanti boleh suruh doctor scan if curious. Saya every month scan sbb swasta, and every month juga la nampak punggung dia yg makin menonggek tu while kepala kt bawah. Selalu ngadu kt doctor sakit area situ. Doctor kata bersabarlah ~