Kebiasaan ke kalau baby kurang menendang pada awal siang hari ya?

Baby lebih aktif pada lewat petang dan malam

2 Balas

ya..kita share energy dgn bby. if awk aktif buat kerja..dia duk rehat, santai2. malam kita dh rehat, santai2..baru dia buat kerja

3mo ago

cth set alarm pkul 10am, allocate 5-10 minit utk fokus gerak bby. cara dia bdn kena rehat, jgn buat apa2 kerja...then usik2 perut, tekan2 sikit xpun mkn manis/sejuk..mesti ada respon. so dh settle 1 kick, next kick 11am pula.

ye sy pn sma, nk ckup kn 10 gerakan puas pjuk, mlm msa nk tido tu la msa dia aktif btl😅