Perlu Ke Saya Di Induce?

Baby Kurang Gerak, Tapi Ctg Scan (jantung Baby) Ok. Perlu Ke Saya Di Induce? Jalan Baru Buka 2cm, Sakit Contraction Sikit² Ja. 39weeks. Pendapat Ibu²?

10 Balas

perlu sis sbb bby sis kurg gerk . sy msok wad bru2 ni katil sbela sy pon janin dy xbrape aktif juga . lmbt pergerkn . jntg bby mse tu semua ok . tpi doc risau janin lemah dlm perot jdi doc kata induce . brsalin mse tu bby dy kne thn NICU . sbb upeny jntg dy xok . laju . perlu pengawasan .

Baby kurang kerak xtau sbbnya better lah bersalin awal..tp risiko baby terberak kt dalm bolh jdi jugak..kite ikutlah mana bolh ye

Sis kita sma jalan bru buka 2cm..dah ckup matang bby tu, sy induce sbb air ketuban kurang dan skrg sy admit wad bru masuk td

5y ago

Sakit x induce? Brp kali dktr masuk ubat?

Ikut nasihat doktor..diaorg lbh tahu..yg penting ibu dan baby selamat..

Dengar nasihat doc..dorang tahu yg terbaik utk sis n baby..

Kalo bby kurang gerak mmg berisiko.. Baik brsalin awal..

Ikut saranan doktor, safe and smooth delivery!

Ikut nasihat dok sis.sebab dorang yh lebih tahu.

Ikut nasihat doc sis..jgn amek risiko

Berat baby brapa