Berat Badan Baby Tak Naik.

Baby kuat menyusu (full formula ) tapi berat badan hanya naik sedikit sahaja .. kenapa yaa ?

4 Balas

baby umur berapa bulan tu? cm anak sy 5 bulan keatas. naik 400g je. nak masuk 6 bulan, sama jg naik sikit 400g. last timbang berat anak 8.5kg. nurse kata maybe anak active. kuat main. tp mmg betul anak sy kuat main, kuat meragam. kena pantau juga jadual masa tidur anak. now anak 7 bulan.

Anak sye mcmtu jgk mulaii minum susu dugro kuat minum susu tp timbang berat naik sikit ja lpstu tny kwnii suruh tukar dutch baby..lpstu bru berat badan naik..

Selain susu, jadual tidur pun mempengaruhi tumbesaran baby. Jadi awak kena jaga jadual susu dan jadual tidur baby.

baby brp bulan?