Mcm mna nk naikkan berat baby?baby Sy 5 months bru 5.6kg fully bf..graf atas Pagar je

Baby kerap tido siangg..malam ja mnyusu tu pun bngn 2x ja

4 Balas

Kejutkan anak untuk minum susu. Berapa ml baby minum susu? 2 jam sekali kena susukan kalau nak berat anak naik cantik. sy cadangkan aim berat badan yang dikehendaki. contohnya awak nak berat baby cecah 7kg,jadi awak kena susukan baby ikut keperluan berat yang dikehendaki tu. (120ml×7kg=840ml) dalam masa sehari. itu yang paling praktikal. kalau baby minum 90ml je sekali sesi,,mommy kena susukan sekurang-kurangnya 9 kali sehari. good luck mommy. semoga dipermudahkan. insyaAllah,,baby membesar dengan sihat

1mo ago

nanti mommy pantau la pengasuh tu. setiap 2 jam mintak pengasuh kejutkan anak. tak boleh biarkan baby tido je memanjang. nanti baby dehydrated. sy rasa baby mommy tu tido mungkin sebab letih x ada tenaga.ye la kan sebab energy dari susu je. kalau x minum susu,mana nak dapat energy.

no more solution melainkan kerap bagi susu. sebab dah atas pagar. baby bawah 6m just bergantung pada susu je untuk naikkan berat badan. if awak kata babysitter yang jaga, pesan dekat baby sitter kerap bangunkan baby and kerap bagi baby susu. kurang menyusu memang takkan naikkan berat badan. baby umur 4/5m above hanya tidur pada waktu waktu tertentu. baby umur macamni takkan tidur saja macam time nb.

ubah time tido... mcm ank saya sebelum subuh menyusu pastu tido , jam 9 atsu 10 bangun mandi and susu jam 12 tido,jam 2 bangun lap lap badan susu bual jam 4 tido jam 530 bangun mandi susu , jam 8 susu and tido , jam 12 bangun susu and tido sampai jam 5 pagi. kalau jenis baby taknak bangun tu kita yg kena kejutkan dia contoh titiskan susu kat mulut atau usap usap kepala dan kejut slow slow

siang sblm tido bb menyusu ke x

1mo ago

kena kerapkan bb menyusu.kena ubah time tido dia.sbb bb dah 5 bln n hanya tido pd waktu2 dia