fingers in the mouth

My baby girl always lick her fingers and likes to put her fingers in her mouth. She will cry if I don't allow her to do it. Why?

1 Balas

It is normal , baby memang akan hisap jari , start rasa objek dengan tangan and next pulak rasa objek guna lidah . Nanti muka muka you pun dia nak jilat . You bagi dia mainan pun lidah dia yang keluar dulu nak rasa apa benda . Biar kan . Sampai umur 6 bulan boleh start slowly halang dia makan jari .