umur bayi berapa bulan bole bawa keluar?

Baby dh nak masuk 4 bulan tp sya blom pnh bawa pg keluar jalan2..ada pun pg klinik untuk checkup jer.. lebih2 lg sekarang musim jerebu..mak nya ni makin lah tkt..tperok jer baby kat rumah ? lg satu saya tkt sbb immune baby belon kuat..

1 Balas

btol tu sis . biase 6bln bwk kelua tu xpe la . sbb bby da mkn mse tu . tpi elak kn tmpt org rmai la mcm pasa mlm ke ap kn . klau mall2 tu ok la lg . sy pon ank da 3thn n sethn setgh bru bwk ke tmpt mcm downtown tu . klau msih kecik2 ni xbrani lg . lps da bwk kelua mne2 sy akn mndi kn ank ank wlau pon ank 3thn . sbb kelua tu kdg ad yg merokok la ap kn sis jdi mlekt pd bju ank2 . dgn sy sy sndri pon mndi juga . uhuhu

5y ago

ye sis . normal tu . tpi xla melrg ank kelua lngsg . n try juga koto koto kn dri . klau pntg sgt nt ank kuat plak sensetif ny . sy bg je ank main d taman . tmpt2 bdk2 main dlm mall tu . asal kn kita try bg ank knl dunia lua juga bkn dok rumh je dgn mainan .