Waktu baby aktif

Baby dalam perut ni memang ada waktu waktu dia aktif ke? Cam kalau dia aktif pagi pagi dia gerak gerak banyak pastu masuk petang tak gerak sangat. Camtu ke? Btw sy baru 24weeks and baru pandai rasa baby kicking #firstmom #firstbaby #pleasehelp #ingintahu

6 Balas

Sy yg dah nak masuk 30w pun kdg2 konpius gn anak sy..mmg dia ada waktu dia active. Baby sy active mlm & pagi sebelum pukul 9… tapi awk baru 24wk, jgn risau..janji dia ada gerak sehari tu kira ok..kalau da 27-28wk baru kita kena sentiasa pantau gerakkan dia..kalau risau try dlu makan benda sejuk & manis2..kalau xjalan g scan ye…

9mo ago

Kan..jenuh kejut sbb takut lebih dari 2jam..

Yeap saya dari 17w rasa geli2 baby gerak dari dlam, tp 20w baru rasa kick baby btul2 dpt rasa and nmpak kat luar perut. Skrng ni masuk 24w lagi kencang kadang senget perut. Mmg ada masa dia active dlam tu pastu senyap maybe tido la kot tu. pastu dia ade mcm kena jentik2 tendangan skit2 pun ade. Kadang malam dia active balik. Camtu la hehe

saya dh 30 mnggu smlm dri 6.30 pagi smpai tnghri baby x grk2.. puas pujuk usap2 perut mkn la mnum air sjuk pn x mau jgk .. risau saya .. balik kja halfday terus prgi hsptl pkul 2 ptg cmtu baru gerak .. hurm risau saya 😞😞 ni kna admit ward sbb dktr nk pantau

9mo ago

Dia majuk tapi kita yang risau kan 😂😂

24weeks tu masih luas untuk dia gerak. actually dia gerak ja cuma kita tak perasan sebab dia still gerak halus gitu. and itsok, as long as belum 28weeks, nanti dah 28weeks dah kena count kicks yang tu kena alert. semoga semuanya baik baik saja

ya..mmg ada masa baby kick aktif..pstu kejap2 lg syp..atau sharian dia aktif, esok slowdown..gitulah anak dlm kandungan..as long as dia gerak, kacau2 sikit anak bg dia gerak...shud b ok;)

24w rahim luas lg sis kadang dia ada jee gerak tp sis tak rasa sangat . nanti start 28w tu kena alert sikit sbb dah kena kira 10 pergerakan .

9mo ago

Thankyou awak 💗