Darah nifas

Baby dah nak masuk 3 bulan but still darah nifas tak berhenti. Is it normal?

9 Balas

Darah nifas 60 hari.. Lepas 60 hari kira darah istihadah darah penyakit... And dh boleh mndi wajib solat cm biasa even ada darah nt free² jom join grup mommy. boleh kongsi ilmu sembang santai pasal moms2 and baby😉pasal penjagaan dlm pantang, pemakanan baby.... Borak santai2 pun boleh https://chat.whatsapp.com/E6fkwVRxnn59x3KBPogyK7 https://t.me/joinchat/DIffEhlzgLOKNmheSmHyug

darah nifas maximum 60 hari. kalau dah berhenti (dlm 2, 3 hari) pastu berdarah balik, tu dikira period & tak boleh solat. kalau tak berhenti2, tu dikira istihadhah & boleh solat. apa2 pun sis kena rujuk doktor

Sis,sy pun ank masuk 3bulan dh ni..tp still kluar lendir coklat mcm tu..ada ambik injection depo jgk hari tu..sbb injection tu ke ye jd mcm tu?

3y ago

sy stop dah ambik inject depo. 3 4 hari lps tu terus stop darah dah. 1month lpstu bru period balik..

setau sy..drh nifas ni tempoh dia 60 hri pling lama.. lbih dr itu dpgil drh pnyakit. kne rjuk doc ni

4y ago

ykh sis? maybe sy ambik injection depo lps beranak haritu.

normal.. tapi kalau pernah berenti drh nifas dlm 2 3 minggu pastu dtg balik, kdg itu haid. mcm sy.

Darah nifas paling lama 60 hari. Darah yang keluar selepas itu ialah darah istihadhah.

klau amek injection depo mmng period jdi xteratur. drh nifas max 60 hari je

Normal. Bermaksud darah belum hbis kluar n bdn belum sihat 100%.

drh nifas paling lama 60hari je. Mybe tu period kot. Mmg lgsg x stop ke drh?

4y ago

yerr kak..until now still bdarah. is it bcs of ambik injection depo?