Makanan baby 6 bulan

Baby dah 6bulan saya start bagi bubur kosong sah 3 hari nak tanya pendapat bile boleh campur sayur ada apa2 buku atau resepi saya kena follow bile kena bagi snek untuk baby??

2 Balas

Sis follow group Happy Baby Food Malaysia. Search je smua yg sis nk tau dlm group tu, byk tips & guidline. Ni nurse sy yg suru ikut dlm tu. Klu ikut guide dlm tu after 4days dh blh try bgi sayur & snack start 6bulan pn dh blh bgi. Bgi snack buah.

1mo ago

Sama2

hari ke 5 blh campur sayur. sawi, bayam, pak choy. steam kejap then blend dgn nasi utk jadikan bubur halus. after day 8 blh campur carrot + sayur hijau. carrot is carbo so balance kan dgn nasi .klu tak takut bby sembelit.