Baby berak hari2

Baby da 8 bulan..normal ke berak hari2..kdg 1 hari smpi 3 kali berak..najis jenis berketul lembut..x meragam..x melecet..x sembelit..berat badan dan ktinggian pun x cntik..line kuning sejak lahir smpi now 8 bulan..portion makan bubur semangkuk sukat nasi lemak tu..3x sehari..complete protein dan sayur..trmasuk snacking buah 2x shari..guna beras sumo dan tambah evoo..dan fully bf..baby aktif dan lasak

5 Balas

dlu anak sy berak. 5 6 kali sehari.. dua minggu.. sy pon buntu sngt.. tp anak elok je makan minum susun.. xde masalah kesihatan yg lain... tp break banyak Kali gtu.. cirit lak Tu.. last2.. Cari punca smpi la satu Hari Tu stop bagi dia makan nestum dalam tin Tu.. pastu xde dah cirit berak2 mcm Tu. mungkin alahan makan anak sy.. kalau anak Sis 3 Kali sehari xde ape.. janji anak Tu aktif sehat mcm biasa.. semoga anak sis terus sehat amin

9mo ago

anak sy x cirit..najis elok..cuma sy pnye tanggapan berak kerap mcm ape dia mkn x sempat jd lemak pulak..hihihi..amin...smoga anak kita sama2 membesar dengan sihat..

normal mommy berak 3x sehari. sbb apa dia makan tu da proses. masa tgh mkn tibe2 dia berakkn.. makanan yg pg atau smlm tu da proses cepat. so ptg lak berak mknan tghri punya.kalau malam berak ptg punya maknan . lebih kurang mcmtu gambarannya..lagi bertambah selera anak nk makan mommy 🥰

9mo ago

skrg tgok dulu sbb baru start olah menu dia..nak ksian tu x sberapa la..hihi..sbb anak aktif..x mragam..tido elok..blum kne jumpe pakar lg..mse app doc dekat kk pun doc ok..die soh truskan bf...tq atas semua advice nye sis...hrap berat naik lpas mkn cheese. bersantan..bertumis butter..

Normal sis, lg2 dah solid food, elok berak hari2.. Selera makan anak okay boleh tambah mknn yg berkalori mcm ayam celup dgn tepung, bersantan, tambah cheese. Snacking tu boleh ganti 1 dgn dessert yg simple2 atau kuih2 ka..

9mo ago

ok terima kasih..sy cuba tukar menu..

Okay tu ✅

Normal