baby da 5 bulan 20 hari tk pusing lagi

baby da 5 bulan 20 hari tk pusing lagi ada sape2 bole share..ank no 2 lmbt pulak

7 Balas

Dia ikut anak sis. Sy pun tak pasti anak kedua ni mmg lambat ke sebb saya tak train sebab sibuk. Tapi tak terasa sgt sbb dua2 anak saya mobility fast pace juga. Yg sulung 2.5m meniarap, 2nd lewat sikit 3m meniarap. Cuba awak banyakkan lagi tummy time dia. Sy byk tgk kt video reels dan sebagainya nak stimulate baby suka tummy time. Kadang kalau baby chubby sikit pun salah satunya. Tapi selagi dia sihat takde masalah pun. Jgn risau sis, masih ok 5m. Kita tingkatkan aktivity dia ye 🫶 manatau pasni laju je dia merangkak berjalan. Baby kadang mcm tu. Dia start slow tapi bila dah dapat buat dia jadi laju. Monitor closely.

sis try pusing kan die.nnti die slow² pusing sendiri.sy baby 2 bln sy da ajr pusing sbb tiap kali mandi sy tepuk² blkg die bagi kuar kahak n muntah.bila kerap buat lame² die pandai pusing sendiri.now baby sy 5bln 15hari mcm da nak angkt lutut da.

Saya selalu main kan guling guling kan badan anak sis. Haha guling tolak lembut2 je. Nanti dia akan try untuk buat sendiri hehe

Anak saya 5 bulan juga. Meniarap pandai dah time 3 bulan haritu. Tp nak terlentang balik tak pandai2 lg sampai sekarang.

anak sy 5 bulan baru boleh meniarap jugak. sis boleh refer youtube cara aktiviti dan urutan yang bantu baby cpt meniarap

sama mcm ank sy, 5m tp tak meniarap lg. anak no 2 jugak. anak 1st, 3m lebih da meniarap sendiri..

Anak sy dah 5 bln 27 hari. Baru bole pusing 2-3 hari lepas ja