Bayi batuk

Baby baru beberapa hari , dan start batuk .. Perlu bawak ke klinik atau macam mana ya .. risau hm

1 Balas

kalau risau boleh ke hosp. mcm sy,baby 9 hari demam. cepat² sy ke emergency bawa baby.

1y ago

dlm 39°C mcm tu la. newborn demam tak normal sebenarnya. anak² sblm ni demam bila suntikan sebulan. yg ke 3 ni pula demam seawal usia 9 hari. masa dlm bilik rawatan,doc ambik darah utk tengok kalau ada jangkitan kuman dlm darah sekali dgn kuning. sementara tunggu result darah yg dihantar di makmal,kami kena swab test dan dipasangkan gelang dan siap² utk masuk ward. bila result dah keluar,tiada jangkitan kuman pd baby. doc bagitau tak perlu warded. tp kalau sy risau,sy boleh minta warded sehari dua mcm tu. tp sy tak nak, lepastu kami balik rumah. sy bg baby sy minum ubat. Alhamdulillah baby sy sihat