Baby 4 bulan batuk

Hi saya nk tnya. Anak saya lately ni batuk kering. Tp still active and minum susu mcm biasa. Dh ikhtiar sblm ni dgn mandi lemon,sapu minyak zaitun dgn bawang putih. Tp still batuk..tak sellu la batuk tu cuma kdg2 tp agak risau . Perlu ke bawak ke klinik??#seriusnanya #firstbaby #bantusharing

2 Balas

Hi, kalau active dan minum susu then ok. Pastikan bilik baby tidur bersih, tak de habuk. Pakai bawang putih kena jaga2..bawang putih kalau terlekat kat kulit boleh melecur. btw baby 4 bulan tak ada ubat batuk. ubat batuk untuk bawah 2 tahun doctor tak kan bagi sebab bahaya

hi , puan kena pastikan keadaan bilik sentiasa bersih & takda habuk , kdg2 baby boleh batuk disbbkan debu .. Tapi kalau berlarutan pergi jumpa doktor pakar kanak2 swasta . Kalau klinik biasanya doktor tak terlalu tahu sngt .