Penat mental fizikal

Baby 9m tgh fasa aktif, taknak berenggang. Setiap ptg mengharapkan suami balik, jaga kejap baby sementara saya urus diri mandi, etc. Tapi harini suami memilih buka puasa dgn kawan dia. Kita masak untuk buka puasa sendiri kat rumah, makan sekali dgn baby, tapi ibu kena makan cepat2, sbb tak sampai 5 minit, baby nangis. Taktau mana satu penat, mental ke, fizikal ke, emosi ke. Kalau bunuh diri tak dosa, dah lama buat. Stress hidup dgn suami yg ingat dia masih bujang. Tanggungjawab kelaut.

5 Balas

Mana common sense dia? Seronok buka puasa dgn kawan kawan? Takkan nak tunggu awak tak ada kt dunia ni baru nak bertanggungjawab dkt anak? Ajak slow talk dgn suami mcm mana bg jumpa jalan tengah. Kalau dia boleh huhu haha kat luar dgn kawan, bg la chance kt awk jugak. Baru adil. Ha gituh. Ada suicidal thoughts? get help before it’s too late. B*nuh diri bukan satu jalan penyelesaian. Susah2 sgt bglah balik suami kamu dkt mak dia. Nak membujang sgt, makbulkan terus. Semoga dipermudahkan urusan moms..🫂