direct feed bby @ fm

baby 9hari, normal ke dia lagi suka susu fm dri breastfeeding? sy risau anak xnak menyusu badan sgt, tp bila hulur botol, lahap dia hisap 😔

4 Balas

Jgn bagi botol lg awal2 ni.. nanti anak nipple comfuse dah taknak susu badan.. sbb dia rasa botol ni lg senang minum berbanding susu badan kena usaha lebih.. kalau nk bg susu fm bagi guna shringe atau cup.. bg dia hisap pelan2.. bila anak dah lebih sebulan and pandai menyusu badan, baru boleh guna botol kadang2

Ble cr botol yg seakan nipple ibu.. dlu sy pun mcm tu .. xnak bg fm sbb takut nnt bby nipple confuse .. tp sbb kuninh bg juga botol.. lps dia nipple confuse saya tukar botol jenama simba.. ahmdllh okey .. try jenama simba atau pegion .

normal sis sebb anak saya dulu kne tahan ward memg balik rumah lagi suka susu botol tapi lama lama nnti dia okay dgn susu badan

Saya pun ada masalah yang sama. Sekarang mix feeding, dalam proses nak ajar direct balik.