Baby tidur 5 jam, bangun pukul 4 pagi

Hi mommies nk tnye, takpe ke anak saya tidur 5 jam, siang dia tido jgk tpi sy train ptg supaya dia tktido, mlm tu pukul 10 sy banyak bagi dia susu formula cmpur susu badan bgi die tido, n sy dodoikan dia, saya rse die kenyang, pstu sy pun tido smpaila kul 4 pagi sy pelik npe die tkbngun mntk susu, sy pun kejut n bgi die susu dan die terus lena semula, normal ke baby newborn sebulan lebih cmtu? Sy risau nk biar die tido lama ii ke mmg kejutkan dia? Sy takut bila sy kejut die tkcukup tido, cmne ye mommies?#bantujawab #ingintahu #firstmom #SeriusTanya

2 Balas

kalau cukup 15-17jam sehari, okay je mcm mana waktu tidur dia pun. kalau tak cukup, bimbang ganggu tumbesaran dia sebab baby mmg membesar waktu tidur. petang tak tido, malam tido pukul berapa?

3mo ago

gap berapa jam tu dari petang tak tido? baby gap sejam Dua je. lepas tu kena tido. kalau tak tido, dia overtired nanti kesian dia. tido je petang sis. dia baby tak tahu siang malam pun

1m tak bagi tido siang 😭😭😭😭😭 bukan 3tahun tu mommyyyy