Anak taknak makan

Hi baby 6 bulan normal ke taknak makan? Cuba perkenalkan bubur kosong xnk. Bubur + sayur xnk. Buah xnk sume xnk. Risau pulak kalau berlanjutan baby tolak makanan nk susu je. Betul ke kalau baby minum susu ibu dorg mmg susah makan/picky eater? #ingintahu #firs1stimemom

10 Balas

Auta. 1st baby sy minum susu ibu sampai usia dia setahun 2bulan. start dia boleh mkn smpi usia dia setahun 2bulan dia suka mkn. walaupon susu dia kuat minum. mkn pon dia sama kuat. dn tak picky eater. stop susu bdn sbb doctor advise tgh pregnant 2nd baby masa tu. 2nd baby sy minum susu ibu juga. start mkn pon dia okay boleh mkn. normal sbb baby baru kenal solid food. sebelom ni dh terbiasa minum susu. cuba awak share cara awak intro mknn dkt baby mcm mna. dh beberapa hari baby start mkn?