saya dah overdue esok 19 kena serah diri...boleh kongsi pengalaman ....

baby 1st #ingintahu

1 Balas

Pengalaman saya dulu, hari rabu serah diri, terus warded. Baru bukak 1cm. Malam khamis dah bukak 3cm terus tolak masuk labour room.Masuk labour room mmg tak rasa sakit apa2. Bila dah start induce baru rasa sakit contraction. Masa 4cm nurse offer nk pain killer tak. Guna sebelum bukaan 6cm. Saya pun guna. Terus tertido. Terjaga bila dah 10cm terus bersalin