Ubat Batuk Difflam

Awal pregnancy ni boleh tak makan difflam ?? Saya ada sejarah gugur sbb batuk teruk.. Tadi pegi hospital, doktor x bgi makan ubat batuk pulak 🥺

4 Balas

Pelik jugak pegi hospital doc x bagi mkn ubat batuk. Sy masa demam, batuk selsema sampai muntah2, pegi hospital doc siap bg ubat batuk sekali. Doc kk x bg mkn. Tapi doc hospital ckp boleh je mkn yg jenis dos rendah. Alhamdulillah cepat hilang batuk tu. Nak kata jd mengantok x ada la pulak sbb mostly ubat batuk mengantok sbb tu doc x galakkan mkn masa tgh pregnant. Risiko kat baby. Sebelum tu dah mkn ubat batuk yg beli kat klinik swasta dgn farmasi tp sama je batuk x hilang pun

Sy pernah batuk terus almost 2 week haritu. Pergi farmasi mmg dorang xbg amek difflam sbb xbagus untuk org pregnant. Kalau mkn ubat batuk punn dos yg paling xkuat sbb risau baby

Sy pun mcm sis. Sy dah dua kali pregnant batuk selsema. Gugur, doktor kata mungkin sebab badan jenis cepat sakit. Sy pun jadi truma bila pregnant batuk

Sejarah gugur sbb batuk teruk? sbb batuk teruk awak gugur ke? betul ke sbb batuk teruk?

2y ago

kalau batuk sangat teruk xmustahil kandungan akan gugur lagi2 kalau kandungan masih baru dan fragile. Batuk teruk sama macam kita dduk dlm kereta/bas yg pandu laju dan jalan banyak lubang. Semua org xsma jd kita xblh jg nak persoalkn sgt..