Opk positif dah kan

Asssalamualaikum sahabat²..Hari ni cd14 dah kira positif kan ☺️ sy ttc 8tahun

Opk positif dah kan
7 Balas

positive. klau ttc , tak perlu tggu opk +ve baru nk bd. lepas period kering elok, dah boleh start 3 hari sekali, buat ja sampai jumpa +ve opk. then DPO3 or 4 dah boleh stop sampai next new cycle jika gagal. tak payah buat hari2 pun bila +ve opk, kualiti sperm pun penting jgak.. jika kaedah ni tak membantu,boleh add on kaedah BBT(body basal temperature) lebih tepat berbanding opk.

2y ago

ohh i see..ok sis thankyou so much 👍🏽☺️

saya sarankan bd pada subuh hari, time tu waktu suami tgh subur sis.. tu cara saye ikhtiar ttc 9tahun, alhamdulilalh mnjadi... anggaran 4pagi ke 6pagi...sambil zikir ya musawwir...

2y ago

naaam. __..insyaallah sis😊semoga Ade rezeki

boleh bd dah ni sis. bd 3 hari berturut2. lepastu boleh rest dalam 5-7hari mcmtu.

2y ago

Thankyou so much sis 👍🏽☺️

Semoga dipermudahkn urusan sis. Dikurniakan rezeki

2y ago

Aamiin Ya Allah..Thankyou yunk 👍🏽☺️

Positif dah sis 😍

2y ago

thankyou sis 👍🏽☺️

ya

Ye sis

2y ago

Pada saya ok je. Sebab saya pun macamtu la. Bd malam, esok tengahari test opk positif, pastu memang terusss seriau tak bd langsunggg takut terpregnant. Tunggu2 period tak kunjung tiba. Sekali test upt double line 😄