skit pinggng

Asslmualaikm..ada x ibu 2 kat sni.. mcm sya..bby dh 20week..tp kkdg skit pinggng dan bahagian bontt ..klu lma ddk dlntai ada tips x spy bg kurng rsa skitnya..?

4 Balas

nurse kat kk kata klau kita rsa skit pinggang tu means kurg susu..sbab ai pnh refer gn dia tak leh thn skit pinggang..dia ckp bby akn trik calcium kita sbab tu kita skit pinggang, tulang bontot..ai pon rsa gk mcm tu..tp skrg kurg dah

4y ago

Ni doktor ckp sy bersalin paksa bila dh 38minggu kena induce takut sebb check bsp tinggi pula minggu ni...lgi 2minggu check lgi....baby ok sihat...

Postur badan masa duduk kena betul. Kalau duduk atas kerusi make sure 90 degree. Masa berjalan pom jgn bengkok kan tubuh. Berjalan tegak.

4y ago

Mgknlh slh cara ddk sis..tq sis

dr sy ckp plk jgn duduk lama2 kena bykkn bergerak, ubah posisi. tdur pn sy cmtu cpt lenguh sakit2

Banyakkan minum susu

4y ago

Baby sedut banyak sangat kalsium 😅 tapi sehari yg sy baca paling2 kena consume kalsium 1000mg