kerap kencing

asslmualaikm mommy .. sya pregnant dah 17 week .. kerap sangt buang air kecil ada tak mommy yang mcm sya ni ? kadang rasa nk je duduk dekat toilet sbab baru brpa minit membuang nanti rasa nk membuang lagi ? normal ke ? sya takut kena kencing kotor je ?

20 Balas

normal, saya dr awal pregnant asyik kencing je. dr pkul 2pagi ke atas mesti ulang alik ke toilet. kencing kotor kalau sis ada rasa pedih sangat bila nk kencing, tu simptom yg ketara. baby nk membesar akan menghimpit salur urea awk so akan asyik rasa penuh. no worries ok ?

Normal je.....sy kencing x pnah kotor....ktorg bby dok rendah...tp xpe la....mrase dlm 9bln ni....sy siangbmlm xtdo lena...bru buang...duduk jp...dh nk buang blik....pnglaman kt la....;-)

minum air barli sis.. sy pernah seminggu jadi camtu, sgt tak selesa. rebus barli minum. dlm 2-3 hari minum kencing jadi normal balik.. rasa lega sgt.

Saya pun .. kerap p buang ...air kecil ... Skunk 18 week .. tdr pun jadi xlena sbb nk ke tnds je .. tp bg sy normal ...

sa pun mcm tu jg dari awal pregnant lagi tapi xpenah tekencing kat panties 😅 mungkin sbb sy kuat minum air 😅

Semua perempuan yang mengandung mcm tu. setahu sy lah. Tapi tataw lah kan kalau ada yang tak kerap kencing mcm tu.

Tu kencing kotor tu.kencing x lawas.dah kencing bila b duduk atau bongkok sikit ke air kencing akan kluar sikit.

Saya pun macam tu.. cerita ngan dr, dr suruh buat ujian air kencing and dpat tahu krncing kotor

Dah minum air gula ke blom heheh... sy dlu mcm tu la.. doc ckp mnkin paras gula dlm bdan tinggi

Sy pun sama sis.. kerap betul buang air kecik.. sampai kadang malas nak pakai panty..haha