mom to be

asslm sy da msuk 20weeks tp gusi asyik brdrh non stop? tiap kli tido msti kne bgun utk kumur mlut sbb gusi brdrh...blh suggestkn x apa yg ptt sy buat?

2 Balas

saya pernah tanya kt dokter gigi sbb saya pernah alami gusi berdarah masa berus gigi pastu dokter tu cakap normal sebab ada karang gigi . so masa usia kandungan 4-6 bulan boleh pergi klinik gigi untuk cuci karang gigi .

5y ago

saya tak sure lah kene bayar ataupon free sebab lepas saya tanya tuu saya takde pergi klinik gigi pun . just tnye kt doc je kenapa gusi saya berdarah waktu berus gigi. kebetulan masetu saya kat KKIA n doc gigi memang seminggu sekali dtg klinik tu untuk check gigi mommie2 .

sya pun mcm tu..doc suh bnyk minum susu.. alhamdulillah lepas bersalin dh ok..

5y ago

xde..sbb doc ckp tu normal..sbb baby serap kalsium kite..sbb tu kene minum susu