Luka czer ade merah2

Asslamualaikum.. Saya baru lepas kene czer 28.3 haritu.. Sekarang ni bile mandi dan nak lap luka czer tu dkt tisu mesti ada mcm cecair sikit.. Saya tngk dkt cermin ade mcm merah2 sikit dkt tmpt czer tu.. Kene pegi klinik ke ye atau sentiasa cuci?

2 Balas

Risau ada infection dekat situ. Better check kat klinik atau inform nurse masa follow up

2mo ago

Saya dh xde follow up dkt klinik sis.. Boleh ke pegi je kk bgtau pasal bende ni

make sure area luka tu sentiasa kering sis. cecair tu normal je kalau sikit2.

2mo ago

Normal ye? Risau gak sbb area lain nampak dh kering.. Dkt satu tempat tu je setiap kali lap lepas mandi mesti mcm ade kesan cecair mcm darah tp x pekat.. Bile tngk dkt cermin mcm ade merah2.. Pstu kadang2 rse pedih