jahitan besalin normal

assalamulikum semua. nak tnya sikit bolh,normal kah bekas jahitan ada bengkak2 sbb sya ada mkn ikan kembung lepas mkn ikan kembung to bekas jahitan to gatal so saya gosok2 tmpt jahitan to.sya perasan masa sya basuh kemaluan sya. ank sya skrg 3buln 15hari

1 Balas

x boleh mkn ikan kembung kot...sebb 3 bulan dah elok sllunya...sy x boleh mkn sardin tin...mesti gtal sgt2 walaupun last jahit 5 tahun lpas... tp tmpt jahit tu mesti gtal kalau mkn sardin...gesel2 sudahnya bengkak...nk ilangkn gatal sy basuh pakai air suam dgn garam...