jahitan branak di vagina trkoyak sikit

smlm sya prgi jamban untk kencing tiba2 terasa pedih smasa air kencing tu kluar. sya x da bt apa2 krja yg bnyk trkangkang cuma ptg smlm sya ada potong kuku kaki sndiri sbb sya ingat jahitan dh ok dn kuat ( mngkin sya angkat kaki trlalu tggi sgt ke atas meja ). slepas itu bru terasa pedih kat vagina. mcm mna nk bt klau jahitan trkoyak sikit? sya bru hbis pantang 44 hri. #bantusharing #pleasehelp

4 Balas

saya punya jahitan pun tak sepenuhnya bercantum. sejujurnya agak sakit lah dan melecet rasanya. ni pun saya tak tahu sgt, ahad haritu buat papsmear misi yg check lepas 5 bulan bersalin. apa2 mmg kena minta misi check, nanti kan ada checkup baby ke apa mintak misi check bahagian bawah tu. maybe ada ubat atau ap2 yg boleh membantu

Boleh ke klinik utk dapatkan seliaan dr nurse/doktor. Kalau jahitan itu baru normally akan dijahit semula tp since you dah 44 hari berpantang mungkin ada cara lain utk sembuhkan. Apa pun better ke klinik

ikutkan jahitan dah sembuh dlm 2 week atas penjagaan..mgkin y sis rase tu kulit tertarik.klau ada ubat blh letak

klau ikutkan dh sembuh luka tp x apa.. minta suami tgokkan tempat jahit tu.. x pun pergi klinik biar nurse tgok