morning sickness terlalu kuat

Assalamualikum...slmt sejahtera para ibu2..saya ingin mengajukan pertanyaan...bagaimana ingin mengurangkan morning sickness(mual)?saya ada makan buah2 yang masam...tapi tidak berkurangan...malah saya sekarang telah kehilangan selera makan...harap boleh beri sedikit tips untuk saya...terima kasih

3 Balas

cuba mkn sikit2 tapi kerap.. mkn buah klu x boleh mkn nasi.. semasa sy mengandung smp 3 bln x blh mkn nasi.. doc suggest mkn sikit2 tpi kerap..

Cuba minum jus mamariam..memang terbaik👍

4y ago

Bolehhh sis..seriuss memang okey..tak morning sickness langsung hehehe

saya kalau mual mkn benda pedas je 😅