keresahan di hati

assalamualikum semua, hati ni tak tenteram bila check upt negative🥹🥹 tp appoimnt gan doktr 23/11, 31/10 ada check di kk doktr cnfrm kan sy pregnant, adakah sy hamil kembar? tanda2 masih ada dan kadang2 ada terasa denyutan di perut🥹 mcm mn ye ada sape2 pernah jd mcm sy🥰#bantusharing #seriusnanya #ingintahu #pleasehelp

6 Balas

Waalaikumsalam. Dekat kk masa dr confirmkan sis pregnant tu, ada buat ultrasound ke? Memang nampak baby dah? Atau just buat upt? Kalau sis susah hati, tak payah tunggu appointment. Sis pergi je mana2 klinik and request for ultrasound. Denyut kat perut tu, biasanya angin sebab awal2 pregnant takkan rasa apa2 gerakan pun.

6mo ago

ok awak doa kan sy tau❤️❤️

kita xboleh dengar denyutan jantung baby dear. kalau awak baru hamil. janin baru nak membentuk. boleh jadi bunyi denyutan nadi awak. dekat kk ada scan x? nak tahu hamil kembar atau x. masa scan akan nampak ada berapa kantung dlm rahim awak. semoga dipermudahkan urusan awak😊

6mo ago

blm lagi awak, esok sy pergi , husband kerja luar

Sis just follow the flow. Kalau doctor da cakap pregnant tu maksudnya pregnant la, tak perlu check2 lagi buat resah awak je nanti. Biasa doc akan scan, kembar ke tak ke itu rezeki. Kalau awak nak confirm tu je cara kene scan, scan dekat klinik luar senang. Awak pon x pening2 resah gelisah

6mo ago

Semoga dipermudahkan urusan dan take cara mommy 🥰

Denyut jantung baby kita boleh dgr guna scan/doppler je tu pun perlukan kepakaran utk guna. Kalau salah guna doppler, boleh jd yg kita dgr tu bunyi nadi kita. Kalau dah hujung 2nd trimester dgr macam ada detak2 dlm perut selama beberapa minit, baby sedu lah tu 🥰

6mo ago

owh mcm tu, maaf sy tak tahu br 1st time. pert pun rs cram pastu rs lenguh2 pinggang je. confuse sy bila upt pg negative tp mlm atau petang naik 2 line terang🥹

Upt -ve? Mksdnya doc da sahkn awk mgandung lepas tu awk check upt lg ke? Kalau awk susa hati, pergi scan dekat klinik luar..nk tunggu next checkup pun lmbt lg tu..

6mo ago

aha doktr dah sah kan sy pregnant, tp sy ni gatal tgn nk check tu yg dpt trus ssuh hati

Takde kaitan result kejap negative kejap positive dgn kehamilan kembar. Kalau nk confirm, scan ikut bawah

6mo ago

ok terima kasih