Kulat susu

Assalamualikum nk tnya, kalau baby naik kulat susu kt lidah n lelangit. Kena bawak jumpa dr ke? Atau boleh hilang sendiri?

8 Balas

Kena selalu cuci slow2 dgn kain napkin or mitten dia tp pastikan bersih. Alat nk cucikan dia pun ada actually cuma berani tak berani je awak nk masukkan dlm mulut takut tercucuk. Jgn dibiarkan makin tebal takut nanti anak sakit. Dia takkan hilang sendiri. Boleh guna krim decozol juga beli di farmasi, sapu pada soother or teat yg anak guna tp dptkan nasihat doctor/nurse dulu ya

Saya ank slung ada kena jgk dlu wktu bby... dia xnk susu apa smua ... sya bwk g klinik swasta doc lata kena jngkitan kulat susu ... doc bg ubt titis kt lidah ... smbil tu cuci pakai lampin yg lembut dgn air suam

kne kerap bersihkan lidah dy tiap kali lps menyusu..amik air suam n kain napkin lap lidah dy..or nak sng beli je stick cuci lidah bby kat Shopee murah je

beli oral cleaner untuk bersihkn lidah bayi dekat shopee ade jual. memang bagus untuk bersihkan lidah bayi. anak saya 1 bulan 5hari, saya pakai tu je

kalau tak tebal blh la hilang , mommy wajib cuci mulut baby, paling2 takdan pun pagi&malam. kalau tebal kena bwk jumpa doktor.

bawak klinik cek up dulu. ank kalo nyusu kne kerap cuci lidah n mulut dorang ngn kain. kalo bia tu yg jadi tebal n punca jd kulat.

sentiasa cuci tak? boleh cuci, gosok perlahan2 dgn kain napkin. if masihh xhilang boleh bawak jumpa doctor

kena kerap cuci..