Upt positif lepas gugur

Assalamualiakum semua saya nak tanye saya baru lepas gugur 4 week pada 18/11 dan D&C saya baru bersama gan suami 2 hari lepas saya Saja test upt sekali positive tapi samar2 la pulak.. saya tak tahu la ni betul2 mengandung atau hormon lepas gugur?

Upt positif lepas gugur
4 Balas

kalau baru bersama 2 hari lepas dan baru pertama kali bersama sejak gugur tak mungkin pregnant. sebab ambil masa untuk persenyawaan berlaku. sekurang-kurangnya seminggu lepas bersama. tapi kalau curious boleh cek darah untuk cek beta hcg. tu lebih tepat.