Upt positif lepas gugur

Assalamualiakum semua saya nak tanye saya baru lepas gugur 4 week pada 18/11 dan D&C saya baru bersama gan suami 2 hari lepas saya Saja test upt sekali positive tapi samar2 la pulak.. saya tak tahu la ni betul2 mengandung atau hormon lepas gugur?

Upt positif lepas gugur
4 Balas

biasanya upt positif atau samar2 dlm badan kita sebulan lebih.. saya gugur bulan 11 jgk 24/11 lepas pd tu ckup 44 hari berpantang bru upt negatif.. hormon dh betul2 hilang... n skrg upt jdi samar balik.. alhamdulillah pregnant balik.. tk sempat nk period lgi lgi pulak saya haid tk teratur jgk.. tk tahu nk Agak bila lekat.. yg saya tahu cd51 subur.. skrg dpo15 upt samar... mgkin baru lgi.. sbb lepas pantang 2mggu ada bersama dgn suami.. mgkin persenyawaan lambat berlaku.. saya doakn smoga tahun 2023 ini awak pregnant lgi.. amin3..moga upt awak makin pekat.. 😍🤲

kalau baru bersama 2 hari lepas dan baru pertama kali bersama sejak gugur tak mungkin pregnant. sebab ambil masa untuk persenyawaan berlaku. sekurang-kurangnya seminggu lepas bersama. tapi kalau curious boleh cek darah untuk cek beta hcg. tu lebih tepat.

untuk kepastian,sya cadangkn puan check beta HCG sbb sya pun mcm kes puan jga.. lekat lepas gugur... alhamdulillah skrng kandungan dh 11 weeks

1y ago

btul tu x smpt period dh lekat, sya check upt +ve n dr terus refer ke pakar utk tengok sama ada incomplete miscarriage atau mmng pregnant... sya buat beta HCG 3x dan result semakin naik dri 2++ ke 2k something... berkemungkinan kes pn @Sis Emmy ni sisa beta hcg kandungan sebelum nya masih ada sbb tu pn check upt +ve n after 2 weeks -ve..

biasanya hormon gugur Masih Ada hingga sebulan lebih. nt cek Dr utk double confirm