Hanya ingin tahu pengalaman ibu².

Assalamualaikum.Saya nak tanya pada ibu2,betul ke bersalinkn ank no3 lebih mudah dari yg sblum ni?

11 Balas

X semestinya... Brgntung pd bnyk faktor jgk...mcm jrk terlalu lama...dn brgntung pd nasib org tu jgk... Mcm sy, ank kedua mudah sangt2, betul2 mcm teran buang air besar je rasanya, y no 3,jd sukar skit sbb ada gdm, jd baby suka tido dlm perut, buat bukaan jd lambat sampai nurse y duk tnggu kt sblah sy duk usap2 perut kcau2 skit bg baby aktif skit...kena seluk tu X yah ckp la, bnyk kali beno sampai rasa sakit sngt2, bkn sakit contraction tu y truk, tp skit kena seluk tu lebih lg, doc y nk sambut bby tu ckp bila buat cm tu, bru bby aktif dn bukaan jd cepat skit...perit tu duk ingat sampai skrg, mjur ank no 4 Allah bg mudah....kena bnyk brdoa spya urusan bersalin jd mudah...

Xmudah sis,sbb ank ketiga sy emergency ceazer😬😬😬ank kedua mudah lah tp selepas bersalin tu yg payah sbb kna sambung tiub kencing dgn bby kuning lagi,,kna tahan wad pulak😂😂

sya 3 3 sama je rasanya 🥲 yg ke3 nie siap kena induce sbb jalan lambat bukak baby dh terberak kat dlm . nasib baik baby x telan najis . tp, 3 3 jg sya xda koyakan dan xda jahitan.

2y ago

biasanya keluar lendir warna coklat2 / maroon semasa berlakunya contraction dan bukaan rahim. tp masa sya tue , lendir yg keluar kekuningan ( bukan keputihan ye , ni lendir mucus plug ) and doc yg check bukaan tue ckp2 baby dh terberak dlm perut , dia tolg pecahkan ketuban bru nmpk air ketuban yg keluar tue warna coklat/maroon .

awak buka fb.search nama doctor imelda balchin. pakar o&g. doctor ada share pasal soalan yg awak tnya ni. boleh follow doctor. byk ilmu dia share yg kita boleh dpt

x sma kli tuh prose's bersalinnya setiap ibu² ada yg cpt ada yg lmbt, tpi sya mlhirkn anak yg ketiga mudah sja dgn beratnya 2.8...😊

wslm. depends nasib org. lain org lain pengalaman. dua² anak sblm ni cepat sy bersalin. skrg tunggu yg ke 3 pula

kakak Sy bersalin no 3 ,kt rumah 😂 x sempat gi hospital,dlm setengah jam mcm tu kluar baby....

sy x tahu, sy bru ank first, tu pun x smpai sebulan, tanya org lain

aku sis 5 anak sudah

depends pd org juge