retained placenta @ uri lekat

Assalamualaikum... Saya hamil ank ke 4...alhamdulillah ank pertama dan kedua sewaktu bersalin tiada masalah...ank ketiga semasa melahirkan selepas baby keluar uri lekat sehingga doktor terpaksa seluk menggunakan tangan untuk keluarkan uri...soalan saya adakah uri akan lekat juga untuk kehamilan saya yang ke 4...apa yang perlu saya lakukan...

3 Balas

Kebarangkalian tu ada.. Jawapan ni sy biasa tanya dekat nurse so dia ckp ada.. So kena berdoa lah agar next kehamilan dipermudahkan

semoga uri puan tidak melekat lg..kebarangkalian ada..

Ada risiko untuk uri lekat, bnyakkan berdoa