Mahh bertanya

Assalamualaikum.. Sa nak tanya ni sda masuk minggu 17 kenapa sa tda merasa pergerakan di perut sa ni..adakah ni normal...ni baru anak pertama d kandung sa..

10 Balas

Anak pertama... Biasala tu.. Dont worry.. 😘 Paling2 nanti akan ada rsa denyut2.. Nnt bila baby makin besar baru terasa tendangan atau pergerakan.. Waktu itu susah da tdo hehe enjoy ur pregnancy moment.. 😘

Biasanya kalau anak pertama ..lambat sikit rasa baby gerak..kalau dah biasa pregy tu lain..saya yg dah byk kali pregy pun..18 weeks baru terasa baby gerak..tu pun cam detak2..je..bukan gerakan

Kandungan kali pertama memang x akan rase.... Sebab perut belum jejas lg, blom ade kandungan sblom tu kn.... Jd x kan rase diawal usia ni... Tggu lah 20week ke atas

Awal lagi kot..lgi2 anak pertama..mmg lmbt org ckp..saya rsa baby kick time 18-19w..tu pun rsa mcm kne cuit/cucuk lembut je..masok 22w..baru rasa baby kick kuat..

Pergerakan baby xsemua sama ada cepat ada lambat. Kalo 26w still x rasa better cek doc semula

Sy pun macam tu awak. Anak first kita masih ta thu bby bergerak cm mna.

Anak pertama biasa kita xbrapa peka lg gerakan baby..

awal lgi .. xpe .. saya dah 20W baru bebetul rasa ..

Yup btul sya pun alami benda yg sama 😍

Xpe.. sy pun camtu jgk