Berpantang sendiri

sa plan nti berpantang sendiri..mntua d kg,mama sndri pla x dpt tlong..bolehkah sa berpantang sndri?kuat ka sa?semua tu berlegar2 d kepala..sbb anak first sa czer mmg berpantang dgn mama..ni anak ke2 tak tau mcm mna nanti anak first bru nak masuk 3taun..sa risau x stabil mental&emosi..suami alhamdulilah mmg rajin mmbantu..tp berbeza kali ni kna bpantang tanpa org tua#advice

4 Balas

Sy juga plan utk pantang sendiri. Sbb kedua2 mak & mertua da tua, x nk susahkan mereka. Solusi terbaik hired confinement lady sbb xde pengalaman jaga baby, pulak tu sy ank bongsu agak janggal dgn budak.. Budget mmg x keras, dpt hired 3 hari pun jadi la utk belajar2 uruskan diri dlm pantang & uruskn baby.... Klu sis pun risau xdpt handle nnt, mgkin boleh juga panggil confinement lady tu utk membantu. Semoga urusan bersalin nnt dipermudahkan & ibu n baby sihat2 shj supaya dpt berpantang dgn aman.

2y ago

yaa sis..aminn terima kasihh..sa pn nti try hired CL tkut2 klau czer lg kdua ni tkut x larat

mommy blh..kdg kite kne berdikari..seronok je.sy dr ank pertama hingge keenam pntang sendri..parents dah xde..mertua mmg dh dr sy ank sulong die ckp xnk jg sy n bb dlm pntang

2y ago

sy bertungku tu sbb lps bersalin dpt rengat..so bile bertungku otomatik darah lancar keluar

kalau ada kemampuan dari segi kewangan mungkin boleh cari daily confinement lady yg boleh tolong jaga kita masa sedang pantang. takut badan tak larat je kan kalau berpantang sendiri

2y ago

ni yg 7 hari ...kalo nak pakej urut pun ada ..ada pakej 3 hari / 5 hari /7 hari /14 hari sampai 30 hari ikut kemampuan masing².

Google CL sis.sekaligus membantu kita bila berpantang sndri..skrng byk dah..ade kemampuan ambil lama skit..klu badjet kurang seminggu pon ok..