GDM

Assalamualaikum.. Nak tya yg Ada pglmn GDM on diet... Bila dah melahirkan baby xkan dapat pada ibu trus Kan.. akan diasingkan utk pemerhatian gula dlm darah baby . Btul x? So.. Kita kena standby botol susu n pengepam susu ke? Anak YG ke3 tp pengalaman pertama kena GDM.

2 Balas

Mcm sy gdm on diet jgak. Baby 4kg above, so mmg kne msukkn dlm wad lain sbb dokter nk pntau gula n lain2... Lpastu, x dpt nk breastfeed baby plk sbb sy kne high blood pressure lpas bersalin n kne tahan kat labour room (bilik khas) smpai 16jam..... Nk tgk baby pn dokter x bg, tkut sy collapse. Smpai hari ke 2 mse nk discharged baru tgk baby n bg baby susu.. #TAPSupermoms

Up