perut besar mcm dah lebih 5 bulan

Assalamualaikum nak tnya mommies, normal ke pregnant baru 7 minggu tapi perut dah besar macam 5 bulan.. selalu kembung perut dan sebu. nak sorok pregnant pun tak boleh dah. ada tak mommies mcm saya?

3 Balas

wslm. sy la tu. sebelum pregnant anak ke 3 memang perut dah buncit. family sy tegur kandungan baru 4 bulan tp nampak perut besar sgt🤣🤣. lepas diet sebab ada GDM masa pregnant anak ke 3,perut slim sgt. masa tu pula jiran tegur sy sakit ke,sebab kurus sgt

Kerap sebu dan kembung,awk kena kerap makan dlm kuantiti skit.jgn makan byk dlm satumasa.mcm sy,sy kerap sebu tp sy akan makan nasi skit je,tp kerap.dan sy pantang makanan pedas sbb pedas buat lg teruk..jgn makan makanan yg susah hadam ye

baby 7w tak besar mana sis. rahim pun baru nak mengembang sis. selalu kalau before prgnant mmg ada perut jadi tak pelik pun once u prgnant perut lagi obvious.