Ragam pregnant

Assalamualaikum..nak tanya..cmna nak elakkan diri dari malas dari semua keje rumah,hias diri..ada ke yg time pregnnt cmni?😭😭😭😭 .da banyak kali muhasabah diri,still jugak malas tu ada.. #firstbaby

50 Balas

1st trimester memang mood memasak tak ada rasa malas, dgn badan tak sedap pening .. 2 trimester dah boleh masak tp malas sikit n asyik nak tido.. 3 trimester rajin masak n mengemas walaupun badan rasa tak larat tp nak juga mengemas menyapu berjalan agak2 tak larat tu rehat jap..hehhe..

sama la saya mula2 trimester smpai ke 3 trimester ni kdg2 semput kdg2 berdebar pun ada risau sb takut bdn jd lemah , skrg nk msak pun rsa xleh sb asyik sakit kt bhgian ari2 perut pun mengeras jk , org kta pembwakn , jd sabar la sis mgkin dy nk suh rehat jk😌😌😌

Sy 1st trimester mmg masak semua xboleh.. Malas tahap gaban dh.. Bila dh masuk 2nd trim baru ok tp mls tu tetap ada sikit2 haha kalau dilayan mmg brtimbun kain kt rumah xbasuh xlipat.. Kena take time n buat sikit2 jgn buat semua serentak..

sama je....start prgnnt mmg mcm hntu kak limah... kluar tu mmg tkde nak bermake up ...bdan tu punya malas ya amat .... tkde tenaga lgsung...dgn alahan teruk 3 bulan pertama.... Allah je tahu... now sye da trimester 3... pon bdn mlas².... cepat penat...

waalaikumussalam..hihi..sama la, mls jgk masa pregnant hr tu..tambah plak pkp time tu..baring je keje..suami byk jaga ank2 yg lain..suami ckp, jgn baby ikut jd malas mcm mama dia sudah😇..sekarang baby dh nk masuk 5bulan..baby kuat tdo..😊

Ala biasa la tu, pregnant pun badan kita pun x sihat sgt, sy since pregnant kje rumah semua husband buat, masak je saya buat, tp masak pun jarang, weekend je saya masak weekdays mmg beli je sbb dah balik kje badan mmg x larat dah..

sama la macam saya sis.. nak masuk dapur pun tak boleh.. tak larat langsung.. rumah pun dah tak terurus.. nyaris suami paham.. saya pun first baby.. moga dipermudahkan urusan mommy dn baby smua moga sihat selalu.. amin

saya pun pregnant kali ni jadi nk rehat je; lenguh2 kaki sepanjang masa.Siang hari kebanyakan saya rehat;kalau malam kadang2 lap jugakla habuk2 dlm bilik ni @ vacuum bilik (2 org lagi tgh aktif;faham2 sendirilah ya).

xbole elakan sis.. its normal and natural for preggy mummies to be lazy.. kta bukan sengaja tp badan kta xnk cooperate dgn kta.. so end up kta baring je for the whole day and doing nothing. heheh

sama,saya dah 18weeks..keluar rumah pun sampai kena paksa..lepas tu pergi jalan jauh sebab ada urusan..balik rumah seminggu sakit badan..bukan nak jadi malas sangat tapi memang tak larat..